specialsök

Introduktionskurs till Specialsök

Inga förkunskaper behövs, alla är välkomna.

Vi startar med att lär in "doften" som hunden ska leta efter.

Belöningsteknik: Vi tittar på vad som är bra belöning för min hund? Hur belönar jag på bästa sätt. Olika belönings tekniker.

Sökteknik: Vad ska man tänka på, vad är viktigt? Vittringsvägar. Hur påverkar vädret doften? Blåst, varmt, kallt, regn, m.m.

Vi kommer prova urvalsbanor, göra line upps, söka inomhus, söka utomhus osv.

Vi kommer också  prata om likheter/olikheter med Nosework. Det ena utesluter inte det andra, det finns många likheter.

Kurstillfällena kommer att anpassas efter kunskaps nivån i gruppen och hur långt vi hinner.

Detta är en introduktionskurs till fortsatt Specialsökarbete.Medtag "bra belöning" till första kurstillfället ex gott godis, rolig leksak eller vad din hund verkligen tycker om.

Rallyträning måndagar kl 18.00

Skotträning torsdagar kl 18.30-19.00

Skyddsgruppen har träning med skott på söndagar kl 11.00 förutom dagarna 2 juni och 29.9.
Vi turas om, och hjälps åt att skjuta för varandra.